قدسنا
گزیده ای از بیانات مقام معظم رهبری در خصوص فلسطین:
مساله فلسطین در جمهوری اسلامی
ما در جمهورى اسلامى مسئلهى فلسطین برایمان یک مسئلهى تاکتیکى نیست، یک استراتژى سیاسى هم نیست، مسئلهى عقیده است، مسئلهى دل است، مسئلهى ایمان است. لذاست که بین ما و بین مردممان در این زمینه هیچ گونه فاصلهاى وجود ندارد؛ همان قدر که ما براى مسئلهى فلسطین اهتمام قائلیم، مردم ما هم – آنهائى که می دانند مسئلهى فلسطین چیست که اکثریت عظیم ملت ما، بلکه قاطبهى ملت ما هستند – همان انگیزه را دارند. و شما مشاهده می کنید در روز قدس و در جمعهى آخر ماه رمضانِ هر سال، که امام آن را به عنوان روز قدس معین کردند، مردم مىآیند در شهرهاى بزرگ، در شهرهاى کوچک، حتّى در روستاها، مثل راهپیمائى ۲۲ بهمن – ۲۲ بهمن یادآور و سالگرد پیروزى انقلاب ماست که یک مسئلهى مربوط به خود ملت و داخل کشور است – همان احساسات را به خرج میدهند؛ همان حضورى را نشان میدهند که در روز ۲۲ بهمن نشان میدهند. در روز قدس هم مردم در همهى شهرهاى کشور، در همهى شهرهاى بزرگ و کوچک و روستاها، مىآیند در خیابانها؛ هوا گرم باشد، هوا سرد باشد؛ و حضور خودشان و انگیزهى خودشان را نشان میدهند.
انگیزه ملت
بدانید اگر ما – ما که مسئولین کشور هستیم – جلو مردم را نمی گرفتیم، بسیارى از جوانهاى ما راه مىافتادند براى اینکه با جسم خودشان و با تن خودشان هم در عرصهى فلسطین حضور داشته باشند. در قضیهى غزه جوانهاى ما به فرودگاه رفتند، هر کار هم می کردند، نمىآمدند؛ با پیغام من برگشتند. اگر من پیغام نمی دادم، از فرودگاه برنمی گشتند. می گفتند ما را ببرید که ما برویم غزه؛ خیال می کردند که می توانند خودشان را به غزه برسانند. این، انگیزهى جوانهاى ماست. مسئلهى غزه و مسئلهى فلسطین، مسئلهى ماست؛ مسئلهى اسلامى ماست؛ مسئلهى همهى مسلمین است و وظیفهى ماست. آنچه که انجام هم میدهیم، وظیفهى ماست؛ بر کسى هم منت نداریم؛ وظائفمان را انجام دادیم. از خداى متعال هم میخواهیم که کمک کند، بتوانیم وظائف را انجام بدهیم.
ایمان به وعده الهی
نکتهى دیگر این است که ما آنچه که در قضیهى فلسطین از پیشرفت مشاهده میکنیم – که این پیشرفت قابل انکار نیست – اقتدار روزافزون جبههى مقاومت در مقابل جبههى استکبار و کفر است که امر مشهود و واضحى است. آنچه در این زمینه ملاحظه میشود، ناشى از ایمان به خدا و توکل به خدا و وارد کردن عنصر معنویت در مبارزه است. اگر یک مبارزه با عنصر ایمان همراه نباشد، آسیبپذیر میشود. آن وقتى مبارزه موفق خواهد شد که در او ایمان به خدا و توکل به خدا وجود داشته باشد. روحیهى دین را و ایمان حقیقى به وعدهى الهى و توکل به خداى متعال را باید در مردم تقویت کنید؛ حسنظن به خداى متعال و به وعدهى الهى را باید در مردم تقویت کنید. خود ما هم بایستى به خداى متعال حسنظن داشته باشیم.
مقاومت تنها راه است
راه قدس، راه فلسطین، راه نجات مسئلهى فلسطین و حل مسئلهى فلسطین، جز راه مبارزه نیست، که آقایان این را گفتند و من خوشحالم از اینکه مىبینم این مسئله در جمع شماها مورد اتفاق است و همه آن را قبول دارید. آن کسى که این راه را قبول ندارد، چه دانسته و چه ندانسته، دارد به مسئلهى فلسطین ضربه میزند. اگر دانسته باشد، اسمش خیانت است؛ اگر ندانسته باشد، اسمش جهل و غفلت است؛ علىاىّحال ضربه است به مسئلهى فلسطین؛ ضربه میزنند به مسئلهى فلسطین. فلسطین هیچ راهى جز مقاومت ندارد؛ این را باید بگویند، باید بخواهند؛ دولتهاى اسلامى هم باید همین را تکرار کنند.
بیانات در دیدار شرکت کنندگان در افتتاحیهى همایش غزه۱۳۸۸/۱۲/۰۸
آزادی فلسطین ، از اهداف انقلاب اسلامی
امام بزرگوار ما اعلام کردند که یکى از هدفهاى این انقلاب، آزادى سرزمین فلسطین و قطع غدهى سرطانى اسرائیل است. امواج پرقدرت این انقلاب، که آن روز همهى دنیا را فرا گرفت، هر جا رفت – با این پیام رفت که «فلسطین باید آزاد شود». گرفتارىهاى پیاپى و بزرگى که دشمنان انقلاب بر نظام جمهورى اسلامى ایران تحمیل کردند – که یک قلم آن، جنگ هشت سالهى رژیم صدام حسین به تحریک آمریکا و انگلیس و پشتیبانى رژیمهاى مرتجع عرب بود – نیز نتوانست انگیزهى دفاع از فلسطین را از جمهورى اسلامى بگیرد.
راه حل جمهوری اسلامی ایران
طرح جمهورى اسلامى براى حل قضیهى فلسطین و التیام این زخم کهنه، طرحى روشن، منطقى و منطبق بر معارف سیاسىِ پذیرفته شدهى افکار عمومىِ جهانى است که قبلاً به تفصیل ارائه شده است. ما نه جنگ کلاسیکِ ارتشهاى کشورهاى اسلامى را پیشنهاد میکنیم، و نه به دریا ریختن یهودیان مهاجر را، و نه البته حکمیت سازمان ملل و دیگر سازمانهاى بینالمللى را؛ ما همهپرسى از ملت فلسطین را پیشنهاد میکنیم. ملت فلسطین نیز مانند هر ملت دیگر حق دارد سرنوشت خود را تعیین کند و نظام حاکم بر کشورش را برگزیند. همهى مردم اصلى فلسطین، از مسلمان و مسیحى و یهودى – نه مهاجران بیگانه – در هر جا هستند؛ در داخل فلسطین، در اردوگاهها و در هر نقطهى دیگر، در یک همهپرسىِ عمومى و منضبط شرکت کنند و نظام آیندهى فلسطین را تعیین کنند. آن نظام و دولتِ برآمدهى از آن، پس از استقرار، تکلیف مهاجران غیر فلسطینى را که در سالیان گذشته به این کشور کوچ کردهاند، معین خواهد کرد. این یک طرح عادلانه و منطقى است که افکار عمومى جهانى آن را بدرستى درک میکند و میتواند از حمایت ملتها و دولتهاى مستقل برخوردار شود. البته انتظار نداریم که صهیونیستهاى غاصب بهآسانى به آن تن در دهند، و اینجاست که نقش دولتها و ملتها و سازمانهاى مقاومت شکل میگیرد و معنى مىیابد. مهمترین رکن حمایت از ملت فلسطین، قطع پشتیبانى از دشمن غاصب است؛ و این وظیفهى بزرگ دولتهاى اسلامى است.
بیانات در کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین۱۳۹۰/۰۷/۰۹
- ۹۲/۰۵/۱۰
- ۴۷۴ نمایش